Jakość potwierdzona certyfikatami!
Mamy świadomość, że w każdej branży, a w branży spożywczej w szczególności, produkt doskonały to produkt bezpieczny. Posiadane przez Marko Food, jak i firmy, z którymi współpracujemy, certyfikaty gwarantują jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez nas produktów. Mamy świadomość, iż w każdej branży, a w branży spożywczej w szczególności, produkt doskonały to produkt bezpieczny.
HACCP jest rozwiązaniem systemowym, którego głównym celem zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych. Odbywa się to poprzez identyfikację i oszacowanie:
- skali zagrożeń bezpieczeństwa produkowanej żywności z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej,
- ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji.
ISO 22000 to norma, która definiuje wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności stosowana przez organizacje zajmujące miejsce w całym łańcuchu dostaw. Zawiera wszystkie wymagania HACCP oraz wymagania dodatkowe. Składa się z czterech kluczowych elementów, które zapewniają bezpieczeństwo, na przestrzeni całego łańcucha żywnościowego. Norma ukierunkowana jest na cały łańcuch obrotu żywności, a więc od producentów przez przetwórstwo, transport, hurtowników aż po detalistów i branżę hotelowo-restauracyjną.
BRC jest międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności. Składa się z branżowych norm technicznych zawierających szereg wymagań dotyczących bezpieczeństwa produktów spożywczych, które powinna spełnić firma, by zapewnić najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanego asortymentu.
Każdy produkt w Marko Food posiada atest jakościowy oraz szczegółową specyfikację.